Primarul Lungu, ieri, după ce Guvernul a adoptat ordonanța de urgență:

Taxele locale nu vor crește

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri, după ce Guvernul a adoptat o ordonanță prin care autoritățile locale pot ca în 2013 să reducă nivelul acestora, că, așa cum a promis, în 2013, taxele locale nu vor crește.
 

Edilul-șef al municipiului reședință de județ a spus că va propune în ședința de astăzi a Consiliului Local Suceava un proiect de hotărâre prin care taxele locale vor fi aduse la nivelul minim stabilit prin HG 1903/2012 prin care acestea au fost indexate cu 16,05% reprezentând rata inflației din ultimii 3 ani, iar apoi, având în vedere prevederile ordonanței de guvern adoptată în ședința de miercuri, acestea se vor diminua la nivelul din 2012. Consilierii locali suceveni au decis, marți, amânarea discuțiilor privind stabilirea cuantumului taxelor locale, urmând a se întruni astăzi, după ce Guvernul va fi adoptat o ordonanță care reglementează regimul taxelor și impozitelor locale. Primarul propusese, la ședința de marți, în baza HG 1309 din 27 decembrie 2012, majorarea cu 16,05% a taxelor locale și un al doilea proiect de hotărâre de reducere cu 25% a taxei de salubritate. Ion Lungu aprecia că în acest fel taxarea locală nu va crește semnificativ, iar familiile cu peste 5 membri vor plăti chiar mai puțin. După decizia consilierilor locali de a amâna o hotărâre privind stabilirea cuantumului taxelor locale, primarul și-a retras cele două proiecte de hotărâre. CL Suceava votase, în 19 decembrie 2012, ca taxele locale pentru 2013 să nu se modifice, dar, ulterior, Guvernul a adoptat, în 27 decembrie, HG 1093 prin care cuantumul taxelor locale prevăzute în grilă crește în 2013 cu 16,05% ca urmare a indexării cu rata inflației pe ultimii 3 ani. Guvernul a adoptat ieri ordonanța care stabilește că, „pentru anul 2013”, autoritățile locale pot adopta hotărâri privind reducerea nivelurilor valorilor impozabile, impozitelor, taxelor locale și amenzilor prevăzute în hotărârea de guvern aprobată în 2012, „cel mult până la nivelurile prevăzute prin hotărârile autorităților administrației publice locale respective, adoptate de către acestea pentru anul 2012”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: