Deoarece sucevenii riscă să rămână fără căldură

Primăria girează un credit de 7,2 milioane de lei pentru aprovizionarea cu cărbune a Termica

> Stocurile de huilă acoperă doar necesarul pentru luna aceasta, aprovizionări trebuind să se facă încă cel puțin pentru lunile februarie și martie
 

Primăria Suceava va gira SC Termica pentru prelungirea liniei de finanțare pe care firma de termoficare o are deschisă la Alfa Bank. Anunțul este făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat ieri, într-o conferință de presă, că este vorba despre 7,2 milioane lei, bani care ar urma să ia calea plății furnizorilor și reîntregirii stocurilor de combustibili de la firma din Lunca Sucevei. „Este un efort destul de mare pe care îl face Primăria municipiului Suceava, dar, se pare, nu există altă soluție. Expiră linia de credit pe care Termica o are și, pentru siguranță, cei de la Alfa Bank atrag în garanție și Primăria”, declară ocupantul fotoliului din Areni. Lungu evidențiază că apelul către populație nu a dat rezultate, în decembrie consumatorii casnici achitând doar 1,9 milioane lei, față de cele 3 milioane lei, cât ar fi trebuit. Astfel, din noiembrie 2012 și până acum, datoriile asociațiilor de proprietari către producătorul, furnizorul și distribuitorul de agent termic au crescut cu 2 milioane lei, ajungând la un total de 21,1 milioane lei. „Cu tot cu sumele pentru compensarea arieratelor, anul trecut am dat la Termica circa 40 de milioane lei. Am făcut și niște eforturi extraordinare la Primărie, însă trebuie să înțeleagă și populația că, pentru a ieși din iarnă, trebuie să-și achite facturile, astfel încât restanțele către Termica măcar să nu mai crească”, explică șeful administrației locale. Ion Lungu face cunoscut că stocurile de huilă acoperă doar necesarul pentru luna aceasta, iar, în funcție de temperaturile atmosferice exterioare, aprovizionări ar trebui să se facă încă cel puțin pentru februarie și martie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: