Bătălie cruntă pentru preluarea serviciului de salubritate al Sucevei

> CNSC nu a suspendat licitația – așa cum a cerut o firmă înscrisă în competiție –, ea urmând a fi ținută pe 15 ianuarie > În această iarnă, din cauza lipsei unui operator titular al contractului privind serviciile de salubritate, Suceava a avut destul de mult de suferit
În ciuda unor piedici, procedura pentru desemnarea unui nou operator de salubritate în municipiul Suceava continuă, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu. Potrivit edilului-șef, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a acceptat contestația înaintată de Vitalia Servicii pentru Mediu, firmă care a cerut modificarea mărimii cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani, cifră inclusă în caietul de sarcini ca o condiție pentru înscrierea în competiție. Consiliul Local al municipiului Suceava aprobase o cifră de afaceri de 24,5 milioane lei, drept care CNSC a coborât-o la 6,2 milioane lei, total valabil pentru anii 2009, 2010 și 2011.
 

„Ca atare, am operat această modificare, iar licitația nu se suspendă, așa cum a cerut firma care a făcut contestația, ci va avea loc pe 15 ianuarie. Presimt o bătălie cruntă și, sigur, unele contestații după aceasta. Însă, în câteva luni, vom avea un nou operator de salubritate” a declarat primarul. Lungu a precizat că, în această iarnă, din cauza lipsei unui operator titular al contractului privind serviciile de salubritate, municipiul Suceava a avut destul de mult de suferit. „Cei de la Rosal nu s-au putut pregăti așa cum trebuie pentru deszăpezire și intervenții la îngheț. Însă, chiar și așa, până, în prezent, comparativ cu Botoșani și Iași, în municipiul Suceava s-a circulat cât de cât normal”, a accentuat Ion Lungu. Începând 1 decembrie 2012, din cauza declanșării cu întârziere a procedurilor de licitație, autoritățile municipale au fost nevoite să prelungească vechiul contract de concesionare a serviciilor publice de salubritate, document parafat încă din anul 2004 cu Rosal Grup.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: