La Muzeul Bucovinei

Numărul vizitatorilor este mai important decât sumele încasate din vânzarea biletelor

Taxele de vizitare la Muzeul Bucovinei și de intrare la evenimente organizate de acesta s-au micșorat în acest an, ceea ce afectează bugetul instituției, „dar nu substanțial”, mai important fiind „numărul de vizitatori”, ne-a declarat directorul MB, Emil Constantin Ursu.
 

El a precizat că „autofinanțarea nu se face exclusiv din vânzarea biletelor de intrare”, mai ales că anul trecut au fost multe zile când intrarea a fost gratuită, datorită unor evenimente – 15 ianuarie, pe 1 și 8 martie, 16 mai, 1 iunie și cu alte ocazii. „În zilele de vizitare gratuită, numărul vizitatorilor crește, dar cresc și încasările, pentru că omul, dacă nu mai plătește taxă de intrare, își permite să cumpere o vedere sau un obiect de la stand. Noi suntem instituție publică care se adresează publicului sucevean, dar și celui regional, național și internațional, or accesul în muzeu trebuie să fie foarte facil”, ne-a spus directorul Ursu. El a adăugat că în 2012, suma realizată de Muzeul Bucovinei din autofinanțare s-a cifrat la un milion de lei, cu 40.000 lei mai mult ca în anul precedent. Tarife micșorate și două tarife noi în 2013 Anul acesta, taxa de vizitare a expoziției permanente de la Muzeul de Științele Naturii este de 1,5 lei de persoană, față de 2 lei anterior, iar intrarea la vivariu va fi de 4 lei/persoană, în loc de 6 lei. Copiii care vor intra cu grupul la acest muzeu vor plăti 1 leu/persoană, față de 2 lei. Tarife micșorate au fost stabilite și la celelalte muzee ce aparțin de Muzeul Bucovinei. Astfel, la Muzeul de Istorie, pentru grupurile de copii care vor să viziteze expoziția permanentă, intrarea va costa 1,5 lei de fiecare, același tarif fiind stabilit și pentru intrarea la Festivalul Medieval. La intrarea în Cetatea de Scaun, vizitatorii adulți vor plăti 4,5 lei, pentru grupurile de copii intrarea fiind 1 leu/persoană. Taxa de intrare la expozițiile temporare, pentru care se plătesc taxe de asigurare, va fi de 1,5 lei, față de 2 lei, cât era anul trecut. La Muzeul Bucovinei au fost introduse două tarife noi: pentru desfacerea bunurilor provenite de la terți, la standurile muzeelor, tariful va fi cuprins între 20 și 35% din valoarea de achiziție, iar pentru cercetare arheologică preventivă, care se solicită în vederea acordării avizului de descărcare arheologică și pentru servicii de restaurare-conservare a bunurilor provenite de la terți, tariful va fi cuprins între 5 și 8% din devizul total al lucrărilor. Beneficiază de gratuitate la Muzeul Bucovinei persoanele cu handicap fizic grav, copiii din centrele de plasament, veteranii de război, salariații actuali și pensionari din rețeaua muzeală, pensionarii beneficiind de o reducere de 50%. Pentru organizarea de expoziții și manifestări culturale, spațiul din muzeu este pus la dispoziție gratuit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: