Suceava

Consilierii locali au amânat să se pronunțe asupra sorții taxelor și impozitelor locale

> Ei așteaptă ca, în ședința de astăzi, Guvernul să vină cu o nouă decizie prin care să lase la latitudinea autorităților locale păstrarea vechiului nivel, diminuarea sau mărirea cuantumului taxelor și impozitelor locale
Aleșii locali suceveni au amânat, ieri, luarea unei decizii în ceea ce privește soarta impozitelor și taxelor locale pe anul 2013. Consilierii din opoziție, prin vocea fostului viceprimar Lucian Harșovschi (PDL), i-au cerut, în plen, primarului Ion Lungu să-și retragă proiectul de hotărâre în cauză de pe ordinea de zi, motivând că Guvernul, în ședința de astăzi, ar putea veni cu noi precizări, prin care să lase la latitudinea autorităților locale păstrarea vechiului nivel al taxelor și impozitelor locale, diminuarea sau mărirea cuantumului acestora.
 

„Trebuie să dăm posibilitatea premierului Victor Viorel Ponta să se țină de cuvânt, pentru că, în nenumărate rânduri, a precizat că va emite o ordonanță de urgență prin care va da posibilitatea primarilor să scadă, să păstreze sau să crească impozitele și taxele”, a spus Lucian Harșovschi. Corneliu Vornicu a ținut să arate că, înaintea ședinței, grupul politic al consilierilor USL a hotărât același lucru. Vornicu (PNL) i-a reproșat lui Lucian Harșovschi că aleșii PDL „au vânat” respectiva informație, pentru a-și asigura întâietatea. „Noi am decis să propunem amânarea, pentru a aștepta apariția acestei ordonanței de urgență și să ținem o nouă ședință” a subliniat Corneliu Vornicu (PNL). Primarul Ion Lungu a recunoscut că a avut consultări cu ambele grupuri de consilieri și că „acestea au gândit la fel”. „Sunt de acord să amânăm luarea unei decizii până joi la ora 14”, a reliefat șeful municipalității sucevene. Ieri, consilieri locali s-au reunit în ideea de a diminua cu 1 leu/lună taxa de salubritate, măsură care se dorea drept o compensare la creșterea obligatorie cu 16% a impozitelor și taxelor locale pe anul 2013, potrivit HG nr. 1309 de la finele lunii decembrie 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: