28 de persoane accidentate la schi au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani și al salvamontiștilor

Încă două persoane venite la schi pe pârtii din județul Suceava au primit recent primul ajutor din partea jandarmilor montani.
 

Luni, 7 ianuarie, pe Pârtia „Șoimul” din Gura Humorului, un tânăr de 26 de ani din Suceava s-a accidentat, suferind o plagă la genunchiul stâng. Pe Pârtia „Parc” din Vatra Dornei a avut nevoie de ajutor un bărbat de 36 de ani, din Tulcea, care a suferit o entorsă în timp ce schia. Împreună cu salvamontiștii, aflăm că jandarmii montani au acordat acestor două persoane primul ajutor și le-au transportat la baza pârtiei, unde au fost preluate de ambulanțe și duse la spital. În perioada 21 decembrie – 7 ianuarie, tot alături de lucrătorii Salvamont, jandarmii montani au acordat sprijin unui număr de 28 de persoane aflate în dificultate, după ce au suferit accidentări la schi. A fost vorba despre 14 bărbați, 12 femei și 2 copii, mulți din județul Suceava, dar și din Botoșani, Galați, Bacău, Bistrița, Constanța și Tulcea. Am fost informați că jandarmii montani au intensificat acțiunile pe pârtii, în zonele de agrement și pe traseele montane ale localităților Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Vatra Moldoviței, Dorna Candreni, Broșteni și Gura Humorului imediat ce au dat năvală turiștii, cu câteva zile înainte de Crăciun. Ei au fost pregătiți să intervină în ajutorul victimelor unor accidente, dar și să pună lucrurile la punct în cazul unor abateri de la legislație. „Aproximativ 40 de jandarmi montani acționează zilnic pentru menținerea unui climat de liniște, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, îndrumarea și informarea turiștilor aflați pe traseele montane, precum și pentru salvarea și evacuarea persoanelor aflate în dificultate” a transmis și Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Jandarmeriei Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: