Sucevenii învață regulile parcării în subteran

> „Nu ne dorim nici ca parcările să stea neocupate, acestea fiind amenajate tocmai pentru a descongestiona traficul din zona centrală a orașului” precizează primarul Ion Lungu
 

Conducătorii auto suceveni au început să respecte Regulamentul de organizare și funcționare, în regim de gratuitate a parcărilor din zona centrală a municipiului. Conformarea vine după ce, de la mijlocul săptămânii trecute, a intrat în vigoare prevederea potrivit căreia staționarea în subteran nu poate depăși mai mult de 12 ore într-un interval orar de 24 de ore. Primarul Ion Lungu spune că, ieri dimineață, în prima amenajare a parcărilor erau libere 56 de locuri, iar în cea de-a doua nu fuseseră ocupate 29 de locuri. Aceasta însemnă că la dispoziția celor care vin cu treburi în centrul urbei erau în jur de jumătate din totalul locurilor de parcare. „Mulțumesc conducătorilor auto că au înțeles mesajul autorităților și îi rog, în continuare, să se conformeze regulamentului aprobat de Consiliul Local. Nu ne dorim nici ca parcările să stea neocupate, deoarece acestea au fost amenajate tocmai pentru descongestiona traficul din zona centrală a orașului”, a subliniat șeful administrației locale sucevene. Potrivit regulamentului amintit, depășirea duratei legale de parcare în subteran poate fi sancționată contravențional cu amendă cuprinsă între 50 și 1000 lei. Finanțarea pentru construirea obiectivului sucevean a fost obținută în cadrul POR, cele două sectoare pentru parcări subterane având 107 locuri și, respectiv, 55 de locuri. Proiectul a avut valoarea totală de 37,8 milioane lei, dintre care 29,8 milioane lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: