La Suceava

Rețeta electronică se utilizează fără probleme

Rețetele electronice sunt folosite în exclusivitate din această lună, la Suceava, medicii și farmaciștii neavând, în prezent, probleme cu gestionarea lor, ne-au precizat reprezentanții CAS Suceava și ai CJF.
 

Potrivit CAS, majoritatea medicilor de familie și specialiști prescriau rețete pe format electronic încă din septembrie-octombrie, micile deficiențe fiind eliminate pe parcurs. De asemenea, și farmaciștii au reușit să treacă peste ele. „Nu sunt probleme, mai există însă de anul trecut rețete în format vechi scrise pe 30 de zile, atât. E foarte bine cu rețeta electronică, nu mai ai de scris atâta, s-a intrat în normal”, ne-a precizat președintele Colegiului Județean al Farmaciștilor Suceava, Doinița Cocriș. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) informează că, de la 1 ianuarie 2013, Prescripția Electronică (PE) va fi utilizată în exclusivitate atât în format „online”, cât și „offline la cabinet” și „offline la domiciliu”. Conform legislației în vigoare, toți furnizorii de servicii medicale trebuie să se alinieze cerințelor tehnice pentru implementarea prescrierii electronice până la data de 31 decembrie 2012. „Utilizarea altor formulare pentru prescrierea medicamentelor cu și fără contribuție personală atrage răspunderea persoanelor vinovate, în conformitate cu dispozițiile legale. Medicația înscrisă pe formularele de prescripție medicală cu regim special pentru medicamente cu și fără contribuție personală (formularele autocopiante) se va elibera numai dacă acestea au data prescrierii până în 31 decembrie 2012, inclusiv. Orice înscris de acest tip, cu o dată ulterioară, nu va fi validat la plata pentru farmacii”, a precizat CNAS. De asemenea, CNAS a informat că s-a prelungit contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale până la data de 28 februarie 2013, începând din 18 decembrie 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: