Suceava

Creșterea cu 16% a impozitelor și taxelor locale, contra scăderii cu 1 leu pe lună a taxei de salubritate

> „Am apelat la un artificiu legal, astfel încât creșterea impozitului pe apartament și a taxei pe teren să fie compensată cu scăderea taxei de salubritate” a explicat primarul Ion Lungu
 

În 2013, sucevenii ar urma să plătească o taxă de salubritate micșorată. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care spune că respectiva obligație va scădea de la 4 lei/lună/persoană la 3 lei/lună/persoană. Decizia a fost luată ca urmare a consultării cu reprezentații majorității USL din Consiliul Local Suceava, proiectul de hotărâre urmând a fi dezbătut în ședința extraordinară de astăzi a deliberativului. Diminuarea valorii taxei de salubritate se vrea a fi o compensare la creșterea cu 16% a impozitelor și taxelor locale pe anul 2013, care urmează să fie aprobată de aleși cu ocazia aceleiași întruniri. Majorare care, potrivit HG nr. 1309 de la finele anului trecut, este obligatorie. „Deoarece populația nu-și poate permite să scoată mai mulți bani din buzunar, majorarea taxelor și impozitelor locale va fi compensată prin scăderea cuantumului taxei de salubritate” a subliniat primarul Ion Lungu. Reamintim că, în ședința ordinară din 19 decembrie 2012, aleșii locali au decis să mențină neschimbate obligațiile către bugetul local. Ulterior, însă, a intervenit un act normativ al executivului din București care obligă autoritățile locale să procedeze la actualizarea cu 16% a impozitelor și taxelor din competența acestora. „HG nr. 1309 a fost emisă pe 27 decembrie și este imperativă. Guvernul a anunțat că va aproba o hotărâre prin care să existe posibilitatea micșorării taxelor și impozitelor locale, însă, până în prezent, aceasta nu a fost dată. În consecință, am apelat la un artificiu legal, astfel încât creșterea impozitului pe apartament și a taxei pe teren să fie compensată cu scăderea taxei de salubritate” a explicat primarul. Conducerea Primăriei Suceava a făcut în nenumărate rânduri apel la locuitorii municipiului să-și plătească taxa de salubritate, aceștia având de onorat, încă din anii din urmă, datorii de circa 2 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: