Și în 2013

Primăria Suceava s-a pus garant pentru datorii ale Termica la E.ON Energie

> „Am plătit o parte din datorii, acum fiind vorba despre o prelungire a garantării, până în 31 martie 2013, a sumelor pe care Termica le are de plătit către E.ON”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu > Nerespectarea termenelor de plată dă dreptul E.ON de a sista furnizarea gazelor naturale și energiei electrice, fără un preaviz sau notificare prealabilă
Printr-un act adițional, convenția de plată și fidejusiune încheiată între E.ON Energie România, Termica Suceava și Primăria municipiului Suceava a fost prelungită. Termica înregistrează la E.ON Energie România datorii de 4,97 de milioane de lei, reprezentând contravaloarea gazelor naturale și energiei consumate și neachitate.
 

Pentru continuarea furnizării, compania energetică a cerut o reeșalonare a debitelor, prin încheierea unui act adițional la convenția de plată și fidejusiune aprobată printr-o hotărâre a Consiliului Local din august 2012. Reeșalonarea urmează a fi făcută pentru suma amintită, la care se adaugă valoarea facturilor curente, începând cu cea aferentă consumului pe luna decembrie 2012 și continuând cu cele emise până în 31 martie 2013. Demersul este valabil pentru situația în care firma de termoficare din Lunca Sucevei nu își va onora obligațiile către E.ON Energie România. Scopul parafării noului act este acela de asigurare a continuității activității Termica, în calitate de furnizor de energie electrică și termică în sistem centralizat. Termica se obligă să achite, eșalonat, 701.700 lei până pe 25 ianuarie 2013; 1,4 milioane lei până pe 25 februarie; 400.000 lei până pe 25 martie, diferența de 1,47 milioane lei urmând a fi onorată până pe 31 aprilie 2013. „Noi am mai încheiat o asemenea convenție, care a fost valabilă până pe 31 decembrie 2012. Am plătit o parte din acele datorii, acum fiind vorba despre o prelungire a garantării, până în 31 martie 2013, a sumelor pe care Termica le are de plătit către E.ON”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Convenția încheiată în august 2012, pentru suma de 4,65 de milioane lei, prevede că nerespectarea condițiilor și termenelor de plată dă dreptul E.ON „de a proceda la sistarea furnizării gazelor naturale și energiei electrice către Termica, fără un preaviz sau notificare prealabilă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: