…dar ultima care va răposa e tot speranța…

Judecând după complimentele adresate Asociației, care făceau scara să răsune mai ceva ca trâmbițele vestitoare ale urgiei, am înțeles că lista cu întreținerea n-a mai așteptat sorocul hărăzit Marelui Final și s-a afișat.
 

Oratorul de bază era, ca de obicei, nea Lambie, mare constructor de înjurături supraetajate și cu bogate ramificații în calendar, în anatomie și în domenii cu totul străine înfuriaților de rând, precum cipcelegendrița măsii. – Nu te mai oftica, vecine – l-am consiliat –, ca mâine ne dăm de-a berbeleacul și gata, nu mai avem nimica de plată, ne decontăm cu îngerii. – S-o crezi matale cu ce ți se clatină pe sub bască – mi s-a împotrivit –, năucii ăștia de pensioneri sunt capabeli să iasă și dân groapă pentru ca să se achite. Și-n afară d-asta, eu crez că ăi de-au scornit-o cu cataclisma se aflau în niscai stări păhărești și din lipsa sifonului au cârmit-o cu geofizica în astrofizică, dacă ai idee ce sunt acelea. Și nu te holba, că mai citim și noi lecturi când nu avem cu cine zurui zarurile la table și cădem în metafizică crepușculară. Pentru că la câte le trece unora, n-aș zice că prin minte, e limpede că nu e clar, mai bine și-ar înghiți vorbele și le-ar scoate pe partea ailaltă. Că ia s-o luăm noi metodic, cum am învățat care pe unde am putut, mai întâi cauza și efectul după aia, dacă mai are loc. Vine explozie solară? Eu mă găsesc la a treia soacră și am făcut și mondialul de-al doilea cap-coadă, care însă nici nu se compară. De la alde unele ca ele și de la ce scorpii au crescut să se lumineze aceia ce e aceea explozie. Că ne pocnește drept în țeastă cu bolizi și cu asteroizi și cu meteoriți căzători? Ie-tă fâs! Care a urmat învățământul politic toată iepoca de aur nu mai are a se teme, e cu capul blindat. Iar care e mai fraged și n-a apucat să se cultive decât din reformă în reformă are tărtăcuța garnisită cu atâta lălăială încât nimic n-o răzbate. Și-n afară de asta, cică babele noastre ar poseda niște zone cu energii pozitive, urmează să le localizeze neînfricatul care s-o încumeta să le cotrobăie pe deținătoare pe ici și pe colo, vai de estetica lui! Cu câte pozitive de-astea mișună pe scara noastră asigurăm deplină protecție la tot cartierul, inclusiv hingherii ultragiați în exercițiul funcțiunii lor. Ce-ai bombănit? Că era vorba despre altele, alea cu literă mare, din munții Bucegilor? Cu atât mai bine: le transplantăm și pe ale noastre acolo, le confiscăm protezele, le priponim de Sfinxul apropiat și răsuflăm ușurați, n-are ce apocalipsuri să se mai întâmple. Iar dacă o fi și-o fi și n-o să avem încotro, măcar să dăm în primire necicăliți. Că de-ale ambasadorului americanilor am scăpat și de-ale doctorului de familie nu mă sinchisesc, l-am văzut ieri și-i curgea nasul ca un discurs electoral, ce încredere să ai în el dacă nici pe el nu e în stare să se țină funcționabil?

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: