Accente pe impedimente

(că pe văzute, că nălucă, el tot are să se producă)
Momentul cel mai cert al împlinirii profeției? Consecință a celor anterior arătate, va fi – fără îndoială – clipa fatală a părăsirii palatului (mai mult omonim decât omolog) de către îndelungul cotrocenizat. Numai visătorii cei mai năuci l-ar putea devansa în secunda tragică a îmbrățișării premierului său de către – să zicem așa – respectivul.
 

Atunci, lumea politică își va vedea savoarea înțărcată, lumea procopselilor se va clătina (dar nu mult), lumea ciumpalacilor va aluneca în uitare, lumea ideilor de doi bani își va pierde valoarea și va seca, iar lumea de toată ziua va fi nevoită – dacă mai apucă – să-și caute alți beneficiari de huiduieli. În ce zi? Parcă văd că într-o sâmbătă: la câți ni le poartă, e și prea e de unde alege. Confirmarea cea mai credibilă? Mărimile Europei își vor pune cenușă în cap și cocarde tricolore la butonieră (Frau Kaizer între), se vor așeza în coate și-n genunchi într-o vamă fără contrabandiști și ne vor implora să binevoim a intra în spațiul acela, fi-i-ar de râs nu atât numele, cât renumele. La refuzul nostru categoric, îi vor chema și pe unguri și își vor da ghes ba să ne împingă, ba să ne împungă. Dar noi ne vom ține, nu ne vom scăpa. Locul prăbușirii? Bineînțeles că la Curtea Constituțională, când se va limpezi ea care jalbă are proțapul conform (fără să cerceteze cine e pe metereze) și pe care broască a crescut părul legalmente potrivit (fără să analizeze din ce lac provine batracianul și pe ce dialect orăcăie el). Încununarea? Băncile se vor îmbulzi să anunțe, prin tragerea clopotelor de funia spânzuratului, că nu mai au credite neperformante și că fiecare întârziat (la plată) a primit de la ele, ban-grămadă, ratele restante și dobânzile sufocante datorate de el și toate neamurile lui, împreună cu sincere scuze pentru deranj, plus colacul și lumânarea. Numai că nouă, românilor, fie băsești, fie pontați, n-are de ce să ne pese: chiar dacă apocalipsa ar fi fost punctuală și s-ar fi declanșat corespunzător prezicerilor, pe noi ne-ar fi atins oricum mai târziu decât pe alții. Norocul nostru că suntem cu mult în urma lor.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: