Urări rătăcite

Rețineam recent, în acest spațiu, informația că și-n acest sfârșit de an americanii obișnuiți și-au rezervat o felie din bugetul de sărbători anume pentru felicitările tradiționale, pe carton, de pus la plic și de trimis rudelor, prietenilor, cunoștințelor și, nu în ultimul rând (că e și chestie de protocol!), colegilor de slujbă și mai ales șefilor. În schimb, la noi se poate constata că în ultimii ani interesul pentru astfel de frumoase atenții a scăzut, s-a răcit mult.
 

L.D. CLEMENT

Nu-i aici locul și nici acum timpul să despicăm firu-n patru încercând să aflăm de ce. Dar unul dintre motive este desigur faptul că mult seduși de mijloacele de comunicare moderne, le folosim copios pe acestea (că-s foarte comode, ieftine etc.). Așadar, transmitem și primim urări prin sms, prin e-mail, prin intermediul rețelelor de socializare ș.a.m.d., eventual șablonarde sau preluate de-a gata, cu câte o poză „împrumutată” de cine știe unde. Un efect ar fi că deși ni se pare că ne-am înstrăina unii de alții de la un an la altul, paradoxal transmitem și primim din ce în ce mai multe urări, cu sutele, poate chiar și cu miile. Și nu rareori ne confruntăm cu surpriza (nu s-ar putea spune că neplăcută…) de a primi urări și felicitări de la inși în mod cert necunoscuți sau, pe undeva, „conectați” cu noi doar pentru că adresele respectivilor se află pe listele prietenilor și prietenilor prietenilor… noștri. Altfel, un gând bun venit pe neașteptate din necunoscut nu-i de lepădat, nu aduce pagubă. Dar, ca o scamă pe un petic de catifea, rămâne și impresia că te-ai însingura între mii de prieteni…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI