Dificultăți tehnice la reabilitarea Cetății de Scaun

> „Vom avea o abordare mai temeinică pe acest subiect, pentru a debloca proiectul și a merge mai departe”, a declarat șeful executivului județean sucevean, Cătălin Nechifor
La reabilitarea Cetății de Scaun a Sucevei au apărut impedimente legate de proiectarea tehnică, a semnalat președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, cu prilejul actualizării cheltuielilor cu care bugetul județean participă la proiectul derulat în cadrul Programului Operațional Regional (POR). Nechifor a precizat că deficiențele vor fi rezolvate în primele zile ale lui 2013, astfel încât proiectul să fie deblocat.
 

„Stadiul implementării acestui proiect este oarecum normal. Sunt ceva dificultăți legate de proiectarea tehnică, însă am discutat cu constructorul care se ocupă de reabilitarea Cetății și sper ca, în perioada următoare, acestea să fie depășite. În prima parte a lunii ianuarie, vom avea o abordare mai temeinică pe acest subiect, pentru a debloca proiectul și a merge mai departe”, a declarat Cătălin Nechifor. Proiectul „Reabilitarea Cetății de Scaun a Sucevei și zonei de protecție a acesteia” este derulat de Consiliul Județean Suceava în colaborare cu Primăria Suceava, finanțarea nerambursabilă fiind asigurată în cadrul POR 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.1. – Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. La acest moment, lucrările fizice sunt executate în proporție de 38%, din punct de vedere financiar decontată fiind 31,22% din valoarea respectivelor situații de lucrări. Majorarea TVA de la 19% la 24% a avut drept consecință modificări în bugetele proprii, precum și ale contribuțiilor fiecărui partener, acestea fiind obligatoriu a fi asumate atât de Consiliul Județean, cât și de Primăria Suceava. Participarea actualizată a administrației județene este de 586.173 lei, reprezentând 70% din cei 837.390 lei care înseamnă 2% din valoarea eligibilă, la care se adaugă 7,28 de milioane lei, reprezentând 70% din suma de 10,4 milioane lei, aceasta din urmă fiind TVA totală aferentă proiectului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: