Comisarii pentru protecția consumatorului, pe poziții

> „În situații deosebite, urgente, reclamațiile vor fi cercetate și soluționate”, a declarat șeful structurii, Vasile Latiș
 

În perioada sărbătorilor de iarnă, lucrătorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava urmăresc modul în care operatorii economici respectă prevederile legale în vigoare, a anunțat șeful instituției, Vasile Latiș, în ultima ședință din anul 2012 a Colegiului prefectural. În vizor aflăm că sunt, în primul rând, produsele din carne preambalată și procesată, produsele zaharoase, de cofetărie și patiserie, precum și ciocolata și derivatele acesteia. Verificate sunt, de asemenea, calitatea produselor și serviciilor în unitățile de alimentație publică în care se organizează petreceri cu ocazia Crăciunului și Revelionului. Latiș spune că accent se pune, printre altele, pe legalitatea funcționării și încadrarea în categoria de funcționare; dotarea bucătăriilor; starea spațiilor de depozitare; calitatea alimentelor și băuturilor, cât și pe informarea clienților asupra calității și prețului produselor din lista meniu. Comisarul-șef atenționează că, la unitățile de 4 sau 5 stele, lista meniu va cuprinde, în afară de informațiile în limba română, și traduceri în două limbi de circulație internațională. Nu în cele din urmă, controale se vor face pe linia Legii nr. 363 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relațiile cu consumatorii. În fiecare zi, între orele 8 și 19, câte un comisar pentru protecția consumatorului va prelua, telefonic, reclamațiile venite de la populație. „În situații deosebite, urgente, vor fi cercetate aceste reclamații”, a declarat Vasile Latiș.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: