La Botoșani

Reuniune de sfârșit de an a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est s-a reunit pentru ultima dată în acest an, miercuri, 12 decembrie 2012, la Botoșani.
 

După cum informează un comunicat de presă al ADR Nord-Est, ordinea de zi a cuprins o informare privind stadiul implementării Programului Operațional Regional 2007-2013 în Regiunea Nord-Est, o informare privind stadiul activităților de planificare și programare pentru perioada 2014-2020, precum și alte hotărâri legate de buna funcționare a ADR Nord-Est, obiectivele și programul de lucru al acesteia pentru anul 2013. Din raportul asupra implementării Programului Operațional Regional a rezultat că au fost înregistrate până în prezent la ADR Nord-Est 1196 cereri de finanțare, din care au fost contractate 438 de proiecte a căror valoare nerambursabilă solicitată însumează peste 637 milioane euro din cele 658,7 milioane euro alocate regiunii Nord-Est. Sumele rambursate solicitanților, în valoare de 248 milioane euro, denotă un grad de absorbție de aproximativ 43% din suma solicitată. ADR Nord-Est îndeplinește rolul de Organismul intermediar pentru implementarea Programul Operațional Regional 2007-2013. Pe lângă acest rol, în conformitate cu cadrul legal de reglementare a atribuțiilor, ADR Nord-Est elaborează Strategia și Planul de Dezvoltare Regională. Până în prezent au fost elaborate propunerile de proiect pentru analiza economico-socială și analizele SWOT și totodată se lucrează la prima propunere de Strategie de Dezvoltare Regională Nord-Est 2014-2020. Toate documentele realizate vor fi postate pentru consultare pe pagina de internet a agenției www.adrnordest.ro, secțiunea Planul de Dezvoltare Regionala Nord-Est 2014–2020. „Este un moment de reflecție pentru noi, atât din punct de vedere al evaluării activității noastre ca Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2007-2013, cât și prin prisma pregătirilor pentru perioada de programare 2014-2020. (…) Considerăm că, în procesul de implementare a Programului Operațional Regional, am fost un partener corect pentru beneficiarii noștri din rândul CDR Nord-Est și nu numai, iar noi, la rândul nostru le suntem recunoscători pentru tot sprijinul acordat și pentru deschiderea la propunerile și proiectele noastre de viitor”, a declarat dl Constantin Apostol, director general ADR Nord-Est.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: