Renunțarea

Într-un fel, era previzibil ca, după 90 de zile cât a figurat numai ca „suspendat”, Televiziunea Română (adică televiziunea publică) să renunțe la licența de emisie a programului TVR Cultural. Explicația – până la un punct conformă vremurilor actuale, bântuite de tot felul de crize: „situație financiară critică”. Se spune și acum – la fel ca atunci când pe frecvența unicului post tv cultural românesc a fost țintuit un carton cu înscrisul „revizie tehnică” – că (cine știe când), potrivit programului de redresare economică a SRTv (deci a unui plan ce urmărește aspecte de parale, nu de conținut), „viitorul” canal TVR2 va prelua „misiunea” defunctului.
 

L.D. CLEMENT

Și că așa, în general, „realizarea și difuzarea programelor cultural-educative rămân o prioritate pentru televiziunea publică”. Cât privește ultimul angajament (formal…), s-ar părea că este susținut de o percepție cu totul specială a termenului „prioritate” (în genere, înțeles cu referire la ceva care „ocupă primul loc ca importanță și/sau valoare”); asta și în contextul în care, pricepem, televiziunea publică mai are și multe alte… priorități. În acest context, nu se face referire la ele (pentru a ne fi clar cine concurează/ contrează atât de dur cultura); atât doar că stăruie între vorbe – ca un fir de nisip în ochiul din fața ecranului sau ca un fir de nisip în mecanismul televiziunii publice – vorba „bani”. Cultura e prea costisitoare! Fapt lesne de constatat și urmărind înmulțirea exponențială a canalelor private de divertisment, filme ieftine, manele și așa-zis folclor de televizor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: