La vedere

Nu-i nicio mirare că (și) recenta campanie electorală și-a găsit loc de desfășurare inclusiv pe internet, pe rețelele de socializare. Mă gândesc la numeroșii candidați care și astfel și-au făcut cunoscute intențiile (iar, dacă era cazul, au enumerat realizările), care au transmis informații și ilustrate din misiunile de campanie etc., dar mă gândesc și la electorii care (le-)au postat întrebări sau și-au arătat astfel susținerea pentru unul sau altul ori chiar intențiile de vot. Iar de azi, acolo unde era cazul, felicitări.
 

L.D. CLEMENT

De felicitat ar fi și câțiva contracandidați (chiar dacă nu pe aceleași colegii) care și-au urat succes înaintea confruntării de duminică. Pe de altă parte, pe o astfel de rețea, cu câteva zile înainte de contactul real cu urnele, se vehicula un sondaj menit să contureze, într-o anume măsură, o imagine asupra rezultatului alegerilor. Deși, evident, numărul celor care au participat la un astfel de „joc” e incomparabil mai mic decât al celor numărați la urne, mi s-a părut semnificativ că există destui români care nu au rețineri în a-și face astfel cunoscute simpatiile politice, fără temeri cum că, ulterior, ar putea cădea în dizgrația colegilor de rețea cu opțiuni diferite. De asemenea, semnificativ ar fi și faptul că rezultatul „jocului de-a votul” este destul de asemănător în proporții cu cel care se anticipează a fi cel real! Semnificativ mai ales în contextul în care profilul general al utilizatorului de internet nu este tocmai același cu al electorului oarecare; fie el dintr-un cătun uitat de lumina electrică sau din… Teleorman.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: