În această săptămână

Școlile din municipiu se întrec în spectacole dedicate obiceiurilor de iarnă

Manifestarea „Crăciun în Bucovina” continuă în această săptămână cu spectacole dedicate sărbătorilor care se apropie, datinilor și obiceiurilor specifice acestora, la care participă formații și soliști din școli sucevene.
 

Marți, 11 decembrie, pe esplanada Casei de Cultură vor evolua – cor, teatru, și muzică populară – elevi de la Școala Gimnazială „Gh. Ghica Voievod” Nr. 7, urmați de grupul vocal al Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”. În ziua următoare, miercuri, de la aceeași oră, va avea loc spectacolul prezentat de elevi de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” și Liceul cu Program Sportiv, iar joi, 13 decembrie, de la 16,30, vor fi pe scenă grupurile vocale de la colegiile tehnice „Samuil Isopescul” și „Petru Mușat”. Vineri, 14 decembrie, tot de la ora 16,30, elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” și CN „Petru Rareș” vor prezenta datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou. Manifestările artistice sub genericul „Crăciun în Bucovina” au început pe 1 decembrie și vor continua până pe 13 ianuarie, cuprinzând spectacole care se vor desfășura în municipiul Suceava și în întreg județul și care vor reflecta obiceiurile și tradițiile păstrate și practicate în Bucovina cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Nu vor lipsi paradele măștilor și ale portului popular specifice fiecărei zone etnografice a județului, spectacolele de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou susținute de cele mai reprezentative grupuri sau formații artistice de amatori și de profesioniști din județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: