Ultima tranșă de plată pentru rentierii agricoli

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a dat liber la plata ultimei tranșe a rentei agricole, în valoare de 22,8 milioane lei, banii urmând ajunge la 22.457 de beneficiari din întreaga țară, informează directorul executiv al Centrului Județean Suceava al APIA, Angela Coroleucă.
 

Potrivit oficialului sucevean, în județul nostru sunt luați în evidențe 364 de rentieri agricoli, dintre care doar 321 au vizat carnetele pentru anul 2011. Astfel, suma totală care va intra în conturile rentierilor suceveni este de 281.113 lei. „Odată cu această ultimă plată, toți rentierii agricoli, care, în perioada 1 martie – 31 august 2012 au obținut viza anuală prin Centrul județean al APIA, își vor încasa dreptul cuvenit pentru renta viageră agricolă aferentă anului 2011” a declarat Angela Coroleucă. Renta viageră agricolă, reamintim, reprezintă suma de bani plătită rentierului agricol care a înstrăinat sau arendat terenurile agricole extravilane aflate în proprietate și au solicitat obținerea calității de rentier până la data de 31 decembrie 2009, inclusiv. Cuantumul rentei viagere agricole reprezintă echivalentul în lei a 100 de euro pe an pentru fiecare hectar de teren extravilan vândut și contravaloarea a 50 de euro pe an, în cazul fiecărui hectar de teren extravilan arendat. Pentru suprafețele mai mici de 1 hectar, suma plătită va fi proporțională cu suprafața înstrăinată sau arendată. Plata rentei viagere agricole se face în lei, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de BNR în anul pentru care respectiva prestație financiară este datorată. Plata se efectuează de APIA, prin mandat poștal, virament bancar sau orice modalitate prevăzută de lege. Renta viageră se plătește într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este solicitată. Suma totală alocată la nivel național pentru plata rentei viagere agricole în anul 2012 este de aproximativ 72 milioane lei, beneficiari fiind 74.000 de rentieri agricoli.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: