„Drumarii” suceveni sunt pregătiți să facă față iernii

> Subprefectul Constantin Harasim le-a atras atenția să fie pe poziții, astfel încât iarna să nu-i mai ia prin surprindere
Subprefectul Constantin Harasim le-a cerut drumarilor din județul Suceava să nu aștepte ca iarna să îi prindă nepregătiți. Adjunctul șefului serviciilor și instituțiilor desconcentrate sucevene a remarcat că, de regulă, primele căderi de zăpadă iau autoritățile prin surprindere, iar acest fapt este exploatat de mass media. „Am văzut că, de obicei, se așteaptă, iar presa exploatează acest lucru, constatând că, din nou, iarna ne-a luat prin surprindere. S-a prezentat un plan de măsuri, însă ne dorim ca, faptic, chiar așa să se întâmple, adică atunci când cade prima ninsoare drumarii să demonstreze că abia așteptau să intervină”, a spus Harasim.
 

Cristian Andrei Huțanu, șeful Secției „Drumuri Naționale” Suceava, a declarat că, pentru unitatea pe care o conduce, iarna a și sosit deja. „Chiar dacă precipitațiile au venit mai târziu, ceața a fost foarte densă, iar la temperaturile existente până acum am prevenit formarea poleiului pe poduri, declivități sau în alte locuri”, a precizat Huțanu, adăugând că, anul acesta, au fost consumate peste 200 de tone de antiderapant. Potrivit oficialului „Drumurilor Naționale” Suceava, secția județeană are încheiat contract cu SC „Transporturi auto” Botoșani, aceasta dispunând de utilaje proprii, respectiv 4 de tip Unimog, două buldo-excavatoare și 5 autofreze. Pe de altă parte, „Transporturi auto” Botoșani, în conformitate cu planul operativ aprobat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, s-a angajat să intervină utilizând 7 Unimog, 15 autobasculante, două buldo-excavatoare, 6 autoîncărcătoare, un remorcher pentru deblocare, 4 autoutilitare pentru transportarea muncitorilor, o automacara și un autogreder. „Acestea vor intra în baze pe măsură ce evoluția condițiilor meteorologice o va impune” explică Cristian Andrei Huțanu, menționând că, în stocuri, există peste 7 tone de motorină, asigurând intervenții pentru o perioadă de 14 zile de iarnă. De asemenea, în depozite sunt 3.700 de tone de nisip și 2.000 de tone de sare. Secția „Drumuri Naționale” Câmpulung Moldovenesc a încheiat contract cu „Florconstruct” Suceava, aceasta fiind aprovizionată cu 4.000 de tone de nisip și 2.000 de tone de sare. În teren, operatorul de la Câmpulung Moldovenesc poate ieși cu două autofreze proprii, 3 utilaje Unimog și două autoîncărcătore. În baza contractului, „Florconstruct” va pune la dispoziție 7 utilaje multifuncționale, 10 utilaje speciale cu lamă, 3 autovehicule mixte pentru transportarea materialelor și muncitorilor, 3 buldo-excavatoare și 4 încărcătoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: