Bani europeni pentru construirea de depozite de legume

Fermierii suceveni care intenționează să-și modernizeze și să-și dezvolte exploatațiile agricole pot depune, începând de ieri, noi proiecte pentru obținerea de finanțare cu fonduri europene, se arată într-un comunicat al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) Suceava.
 

Prin intermediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) sunt disponibilizate fonduri pentru derularea de proiecte pe măsurile de finanțare 1.2.1. – „Modernizarea exploatațiilor agricole“ și 1.2.3. – „Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere“. În primul caz, valoarea alocărilor financiare totale este de 150 de milioane euro, iar în cel de al doilea de 80 de milioane euro. Astfel, în cadrul Măsurii 1.2.1., agricultorii suceveni au posibilitatea de a solicita fonduri pentru construirea de depozite de colectare a legumelor și fructelor, acestea putând fi ridicate atât în mediul rural, cât și la în cel urban. Este obligatoriu însă, ca depozitele să fie amplasate în preajma exploatațiilor agricole ale producătorilor sau în apropierea marilor orașe, adică acolo unde există piață de desfacere. Pe de altă parte, comunicatul DADR accentuează că deschiderea unei noi sesiuni de finanțare pe Măsura 1.2.1 are drept scop sprijinirea fermierilor care cresc bovine pentru carne. Sesiunea de depunere a documentațiilor pe cele două măsuri expiră pe 18 ianuarie 2013.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI