PSD Suceava 2020

De 28 noiembrie, din „regat” și din Basarabia

Un surâs și o lacrimă pentru Bucovina

Surprize (cel puțin pentru public) au fost, la cele două lansări de carte de ieri, de Ziua Bucovinei, de la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” și din sala „Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Suceava, prezențele și prestațiile unor grupuri folclorice din Râșca, respectiv din Basarabia.
 

La Biblioteca Bucovinei a emoționat publicul, în finalul manifestării, grupul vocal „Flori de măr” de la Râșca, pregătit și dirijat de prof. (și poeta) Mihaela Grădinaru. Peste un ceas, dincolo, în sediul administrației județene, aveau să rămână în ușa sălii și să glăsuiască (în vers și cântec), precum niște colindători, membri ai grupului „Ștefan Vodă” din Căpriana și ai grupului „Etos” (Anatol Caraman, actorul Sandu Aristid Cupcea, Alexandru Cupcea, Maria Stoianov). Care au surâs știindu-se la Suceava, dar care au pornit ceva lacrimi cântând, „pentru tot neamul românesc”, „Mulți ani trăiască!” și „Trăiască România Mare!”. Și râșcanii, și basarabenii aveau să evolueze, de la ora 16, într-un spectacol de Ziua Bucovinei. Unde aveau să-și „răcorească sufletele”, după cum au promis moldovenii de la Căpriana.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: