PSD Suceava 2020

Termica Suceava, o povară pe umerii Primăriei

> „Actuala situație nu o mai putem gestiona”, a declarat edilul-șef Ion Lungu, după ce, la București, a solicitat guvernului un sprijin financiar de 12 milioane de lei > Din cauză că plățile nu sunt la zi, furnizorii de huilă au încetat livrarea și fac presiuni pentru achitarea banilor datorați
 

Municipiul Suceava ar putea să obțină, de la bugetul de stat, un important ajutor destinat societății de producere a energiei electrice și termice, Termica. Un proiect de hotărâre de guvern a fost promovat în acest sens, suma solicitată, și care ar urma să fie aprobată în ședința executivului central de săptămâna viitoare, ridicându-se la 12 milioane de lei. Luni, primarul Sucevei, Ion Lungu (PDL) și vicepreședintele Consiliului Județean, Alexandru Băișanu (PNL), au făcut lobby la Guvern în vederea obținerii unui ajutor financiar pentru completarea stocurilor de huilă necesare în sezonul rece 2012-2013. „Avem promisiuni că, în ședința de guvern din 4 decembrie, să mai primim o sumă de bani pentru societatea de termoficare. Facem eforturi extraordinare să menținem această societate în funcțiune, să dăm căldură și apă caldă, și sper să fie posibil acest lucru”, a declarat edilul-șef sucevean. Lungu spune că în urma aprovizionării făcute până acum, firma din Lunca Sucevei are cărbune pentru două luni de funcționare. În schimb, susține edilul-șef, din cauză că plățile nu sunt la zi, furnizorii de huilă au încetat livrarea și fac presiuni pentru achitarea banilor datorați. „În măsura în care nu vom plăti, nu vom mai primi cărbune. De aceea, ne preocupăm în mod deosebit și trebuie să ne asigurăm că vom avea combustibil pentru întreaga iarnă. Sigur, din primăvara anului viitor ar urma să ne mutăm pe noua centrală”, precizează primarul Sucevei, adăugând că investitorul Adrem Invest a promis că se va trece, încă de pe acum, la turnarea fundațiilor pentru noua centrală de cogenerare de înaltă performanță. Lungu a ținut să arate că, anul acesta, în mod direct sau indirect, Primăria a completat conturile Termica cu circa 40 de milioane de lei. „Sunt niște sume colosale, iar actuala situație nu o mai putem gestiona. Este o problemă de sistem, nu vreau să intru în polemică cu nimeni, dar trebuie să găsim o soluție, să luăm această povară de pe umerii Primăriei”, a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: