Steaguri

De câteva săptămâni tot aud pe câte cineva întrebând de unde poate cumpăra un steag tricolor. E și aceasta o mică aventură, dar… cine caută găsește! Un cunoscut se lăuda (într-o rețea de socializare) că iscodise la primăria orașului unde locuiește și primise în dar unul. Dar nu e cazul să ne închipuim că administrațiile (sau alte instanțe) ar trebui să le dea cadou; va fi fost aceea o întâmplare anume…
 

L.D. CLEMENT

Altfel, de câteva zile, pe la câteva ferestre sucevene, am și zărit steaguri tricolore; și mi-am zis trecând pe sub ele că stăpânii lor nu se vor fi grăbit prea mult, că și Ziua Bucovinei merită tricolorul pus în cât mai multe locuri. Acum, fiecare dintre cei care îl scoate la fereastră ori pe balcon are o explicație a sa, poate un pic diferită de cea a altuia. Să fie patriotism explicit, să fie bucurie netrucată, să fie decor similar celui de fine de an, să fie pur și simplu… trend; orice-ar fi, e mai frumos și mai cu folos cu steaguri decât fără steaguri! Iar dacă lor li se alătură, undeva, un gând – e și mai frumos! Iar dacă gândul frumos devine faptă într-o zi, într-o oricare zi, chiar România devine mai frumoasă!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: