De la Suceava, pe „Autostrada Soarelui”...

Gașcă interjudețeană de traficanți de prostituate, aflată sub urmărire penală

> 12 persoane sunt suspectate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. că ar fi racolat mai multe minore din județul Suceava și le-au obligat să se prostitueze
 

Ieri dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și al celor de la serviciile de acțiuni speciale Suceava și Călărași, au efectuat 9 percheziții domiciliare pe raza județelor Suceava și Călărași și au pus în executare 8 mandate de aducere. Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări față de membrii unei grupări specializate în trafic de minori și proxenetism. În dosar s-a stabilit că în perioada 2011-2012, membrii grupării ar fi racolat 6 persoane de sex feminin (dintre care 5 minore, provenite din familii dezorganizate), de pe raza județului nostru, în scopul exploatării sexuale, determinându-le astfel la practicarea prostituției, sub promisiunea unor câștiguri materiale consistente. Clienții erau racolați de către toți membrii grupării, iar relațiile sexuale contra cost aveau loc în diferite unități de cazare din municipiul Rădăuți, în mijloacele de transport ale clienților sau în locuințele suspecților. „Una dintre victimele minore, racolată de Traian F., de 52 de ani, din comuna Poieni Solca, județul Suceava, a fost exploatată de Alexandru D., în vârstă de 20 de ani, din municipiul Rădăuți, iar acesta, la rândul său, a plasat-o, în vederea practicării prostituției, altor doi suspecți, respectiv Fabian T., de 24 de ani, și Adrian M., de 31 de ani, ambii din comuna Dragalina, județul Călărași. Aici, victima minoră, împreună cu alte tinere, sub supravegherea suspecților din județul Călărași, practicau prostituția «la stradă», pe „Autostrada Soarelui”. În urma perchezițiilor domiciliare, aflăm că au fost ridicate în vederea cercetărilor 3 hard diskuri, un memory stik, 9 telefoane mobile, 9 cartele telefonice, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. În urma probatoriului administrat, s-a dispus începerea urmăririi penale față de 12 suspecți, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism. Persoanele împotriva cărora au fost puse în executare mandatele de aducere urmează a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, în vederea audierilor. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor membrilor grupării.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI