Pentru a intra în posesia apartamentelor comandate

Contractanții din anii ’90 nu își pot achita diferențele de bani

> Doar 18 dintre cele 44 de familii sucevene în cauză și-au onorat obligațiile, autoritățile locale urmând a institui un sistem de plată în rate
 

Puțini dintre contractanții din anii ’90 reușesc să plătească diferența de bani la apartamentele abandonate de constructorul inițial și finalizate de Primăria Suceava. „O problemă care a rămas în suspans, deși Primăria a depus eforturi, se referă la finalizarea și reglementarea financiară a situației de la cele 44 de apartamente de la blocurile 20, 21, 22, cunoscut fiind faptul că doar 18 dintre ele sunt ocupate după ce s-au plătit diferențele”, subliniază edilul-șef, Ion Lungu. Potrivit primarului, restul de plată este cuprins între peste 19.000 și aproape 230.000 lei, șeful executivului local precizând că unii dintre beneficiari s-au exprimat pentru plata în rate a obligațiilor, inclusiv a dobânzilor aferente. „După cum am mai spus, s-au făcut eforturi deosebite pentru a termina aceste apartamente, dar nu avem baza legală și nici bani să suportăm aceste diferențe. Oamenii de acolo reclamă că au plătit o sumă de bani atunci când au plătit apartamentele. Sigur, noi i-am înțeles, însă nu putem suporta diferența în totalitate. Fac un apel la cei care sunt în această situație să vină la Primărie, să lămurim aspectele neclarificate. Există și o variantă la plata în rate, însă este nevoie și de acordul celor în cauză pentru plata dobânzilor aferente acestor rate”, a explicat primarul Ion Lungu, adăugând că balanța energetică a imobilelor cu pricina nu se închide, iar cheltuielile comune sunt suportate de mai puțini locatari. Reamintim că sucevenii aflați în această postură au încheiat, încă din anul 1992, contracte de vânzare-cumpărare cu Regia Autonomă Județeană de Utilități Comunale și Locative (RAJUCL) Suceava, prin care regia se angaja să predea apartamentele în termen de 1 an de la parafarea documentelor în cauză. Deoarece acest lucru nu s-a întâmplat, Curtea de Apel Suceava a obligat municipalitatea, în calitate de „preluator” al fondului locativ al defunctei regii, să procedeze la terminarea lucrărilor. Tronsonul în cauză se află pe bulevardul „1 Decembrie 1918”, la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni. Multă vreme blocurile nr. 20, 21, 22, ajunse în paragină, creau o imagine dezolantă reședinței de județ și, de aceea, scheletele de beton au fost numite și „Blocurile Kosovo”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: