Fericiții

O nouă cercetare și-a propus să dea în vileag, la momentul acesta (…să aibă legătură și cu alegerile sau doar cu apropierea sfârșitului de an, când mai tot omul dă să-și facă un bilanț acolo?), nici mai mult nici mai puțin „cât de fericiți sunt românii”! Cei care deja au scris despre rezultatele studiului (numit National Happiness, de parcă n-ar face referire la români) se arată mai nemulțumiți decât unul ca mine, anunțând situația cam așa: „doar 40% dintre români se consideră fericiți” (precis, 24,8% sunt fericiți, iar 14,3% sunt din cale afară de fericiți).
 

L.D. CLEMENT

Orice ar însemna fericirea de la un ins la altul (că, cert, nimeni nu raportează noțiunea la exact același conținut!), aș zice că scorul este foarte bun, excelent chiar! Mai ales că ar fi de natură să contrazică cel puțin parțial rezultatele altor cercetări recente cu privire la bani, perspective în carieră, perspective ale țării etc. Se pare că realizatorii studiului au denotat fericirea ca mulțumire/satisfacție, iar interesant este că majoritatea fericiților au zis că mulțumirea/ satisfacția (nu se precizează dacă sentimentul sau starea, că sunt aspecte diferite…) le vine dinspre familie, prieteni, de la faptul că sunt sănătoși și-și petrec în mod plăcut timpul liber – ceea ce e FB! De unde vine, totuși, nefericirea românilor nefericiți? În primul rând, din lipsa banilor… Ne retragem din text citând cum arată un conațional nefericit: are între 45 și 54 de ani (fără vreo trimitere la gen!), e singur (divorțat ori văduv), are parale puține și e din vestul țării (…dar fără vreo trimitere la etnie!).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: