Politică și anorexie

Ați putea accepta ideea că între modă și politică există o relație ascunsă dar solidă, precum o cusătură invizibilă? Cei care urmăresc fenomenul care propune mereu, de la sezon la sezon, tot invocând necesitatea schimbării straielor, în scopuri diverse, de la menținerea în top a unor afaceri până la întreținerea stimei de sine a beneficiarilor de pe stradă, știu și de existența, de ani buni, a unei dispute: casele de modă, agențiile foto etc. lucrează mai ales cu domnișoare anorexice sau pe-aproape (și aici apar voci în apărarea sănătății acestora), în vreme ce consumatoarele reale au cu totul alte dimensiuni (iar aici, alte voci clamează inutilitatea unui spectacol cu neputință de copiat în lume).
 

L.D. CLEMENT

Ar fi vorba, așadar, despre două scene care se invocă una pe cealaltă, dar care nu se vor suprapune niciodată. Iar despre această situație a fost chestionat recent, de o ziaristă britanică, Karl Lagerfeld, cunoscut designer vestimentar neamț, știut inclusiv pentru preferința lui pentru „anorexice”, dar și pentru strădaniile (încununate de succes) de a deveni mai suplu (însă nicidecum pe potriva modelelor sale!). „Aș putea să vă spun tot felul de povești de moralitate, dar moda și realitatea sunt două lucruri total diferite!” a răspuns el. Prin urmare, ați putea accepta că moda și politica ar fi cusute între ele pe undeva, cu fir diafan, dar tare, ca cel de pescuit, ce are la capăt nadă și cârlig?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: