Primul proiect din țară pentru reabilitarea străzilor, din redistribuiri de fonduri, depus de Suceava la ADRNE

În cursul acestei săptămâni, Primăria Suceava va depune la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) un nou proiect pentru modernizarea străzilor din municipiu.
 

Primarul Ion Lungu a declarat că așa cum Suceava a fost primul municipiul din țară care a întocmit Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) și a promovat 5 proiecte în cadrul Programului Operațional Regional (POR), tot așa, acum va fi cel dintâi care va înainta un proiect de finanțare cu bani din economiile realizate din etapa anterioară a POR și prevăzuți pentru redistribuire. „Este un proiect important, pe care noi sperăm să-l accesăm chiar de anul viitor. Acesta este primul proiect suplimentar pe țară care este depus în cadrul PIDU, tot așa cum Suceava a înaintat primul proiect în cadrul POR. Finanțarea, în această etapă, provine din economiile realizate la celelalte proiecte și redistribuire”, a declarat edilul-șef, menționând că proiectul va fi depus pe Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor-poli de creștere urbană”. Lungu a precizat că în calcul este luată, în primul rând, continuarea modernizării DE 85, cu străzile Cernăuți, Traian Vuia și Grigore Alexandru Ghica, din zona Ițcani, spre municipiul Rădăuți. De asemenea, în lucru ar urma să intre arterele George Enescu, Universității, Mihai Eminescu, Zamca și Mărăști. „Sunt 10 străzi cu o lungime de aproximativ 8,8 km, valoarea proiectului ridicându-se la 7,9 milioane de euro”, a explicat Ion Lungu. În proiect mai sunt cuprinse reparații la podul peste râul Suceava și pasajul de peste calea ferată, ambele din cartierul Ițcani, precum și la podurile de pe străzile Plevnei și Cuza Vodă. Proiectul vine în continuarea celui de modernizare a 14 străzi, a pasajului CFR, a parcurilor și podului de peste Suceava, care a fost finanțat prin POR.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: