Rente viagere agricole de peste 234.000 lei

Rentierii viageri agricoli din județul Suceava și-au primit deja drepturile bănești care li se cuvin, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, reiese dintr-o informare a Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, semnată de directorul executiv al instituției, Vasile Schipor.
 

Județul Suceava are 360 de beneficiari de rentă viageră agricolă, cărora, pentru anul 2011, li s-a plătit suma de 234.253 lei. Conform șefului DADR, operațiunea de vizare pe 2012 a carnetelor de rentier a fost epuizată, plățile pe anul acesta urmând a se face în 2013. „Această activitate continuă și în anul 2012. La această dată este finalizată vizarea carnetelor de rentier, urmând ca plata sumelor cuvenite să se facă în anul următor”, precizează Vasile Schipor în informarea DADR. Vizarea carnetelor a avut loc la Centrul Județean al APIA, cei în drept prezentând carnetul de rentier agricol; actul de identitate în original; documentul privind coordonatele bancare și, de asemenea, cu contractele de arendare. În cazul în care vizarea carnetului de rentier agricol este solicitată prin mandatar, cel din urmă a trebuit să se prezinte cu actul de identitate în original și în copie, precum și cu procura în original și în copie autentificată. Anul acesta, plata rentei s-a făcut după 31 august, prin mandat poștal sau prin virarea sumei de către APIA București în contul bancar al fiecărui beneficiar. Cuantumul rentei viagere agricole reprezintă echivalentul în lei a 100 euro pe an pentru fiecare hectar de teren agricol înstrăinat și echivalentul în lei a 50 euro pe an, pentru fiecare hectar arendat. Beneficiarii sunt persoanele care au vândut terenul sau l-au dat în folosință, au avut la data respectivă cel puțin 62 de ani și au deținut în proprietate până la 10 hectare de teren.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: