Președintele CJ Iași îl acuză pe Flutur că lua banii ieșenilor pentru a finanța o lucrare refuzată la plată de guvernul PDL

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a declarat, sâmbătă seara, la Câmpulung Moldovenesc, că oprirea finanțării la construcția șoselei de centură a municipiului Suceava a fost făcută din vremea guvernelor Boc și Ungureanu și că, din cauza modului în care a acționat Gheorghe Flutur în acest caz, a existat riscul să se oprească o lucrare în municipiul Iași.
 

Cristi Adomniței a spus că Gheorghe Flutur face acum poze cu o lucrare oprită, dar că finanțarea acestei lucrări a fost sistată de guvernele Boc și Ungureanu pentru că devenise mult prea scumpă. „Colas a finanțat ceea ce se vede acum din propria vistierie. Aceeași companie are o lucrare la Iași, ce era să se blocheze, pentru că orice primea plată la Iași, mergea la Suceava. Nu USL a oprit finanțarea, ci PDL a făcut-o și era să pierdem mai mulți pentru modul în care a acționat Gheorghe Flutur”, a mai spus Adomniței. Președintele CJ Iași a mai spus că jumătate din țară este supărată pe Suceava, pentru că se trimiteau de guvernul PDL bani în acest județ, dar că este interesant de aflat câți bani rămâneau în realitate în județ. „Nu știu câți bani au rămas comunității sucevene”, a subliniat Cristi Adomniței. Cristian Adomniței și liderul PNL Iași, Relu Fenechiu, au fost prezenți la Câmpulung Moldovenesc, la lansarea candidaților USL pentru Parlament, Radu Surugiu și Neculai Bereanu (pentru Senatul României). Reamintim că liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, și-a lansat, vineri dimineață, campania electorală pentru funcția de senator pe șantierul părăsit al șoselei de centură a Sucevei. „Mi-aș fi dorit să am startul de campanie inaugurând șoseaua de centură a Sucevei astăzi, așa cum sigur era gata dacă eram la putere în momentul de față. Din păcate, suntem la unul din obiectivele care a murit aici, la Suceava. Am ales acest obiectiv pentru a transmite un mesaj sucevenilor. Am ales să candidez pentru Senat ca să pot reînvia investițiile la Suceava, ca Suceava să se dezvolte, să am un cuvânt de spus celor care împart fonduri”, a spus Flutur. Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi, că cei care au permis creșterea cu 62% a prețului construcției rutei ocolitoare a municipiului Suceava, de la 220 de milioane de lei la 370 de milioane de lei, vor trebui să dea socoteală, costul ajungând la 6,61 de milioane de euro pe kilometru, cât pentru autostradă. „Este înfiorător. La 12,84 kilometri cu o bandă pe sens costul se ridică la 6,61 milioane de euro pe kilometru, preț comparabil pentru construcția unui kilometru de autostradă în țările normale”, a mai spus Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: