Poezie și epigramă la „Romeo și Julieta la Mizil”

Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil” a ajuns la a VI-a ediție. Organizat de Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” și coordonat de profesorii Bădicioiu Laurentiu și Minea Victor, festivalul este un proiect sprijinit de MECTS, ISJPH și Primăria Mizil, având ca partener media Radio România Actualități.
 

Evenimentul de la Mizil polarizează personalități culturale naționale și din Republica Moldova, anul acesta fiind invitat scriitorul Nicolae Dabija. La edițiile precedente au fost prezente figuri marcante ale vieții culturale românești cum ar fi: Ștefan Cazimir, Solomon Marcus, Corneliu Leu, Mircea Ionescu Quintus, Daniel Cristea Enache, Mircea Dinescu, George Stanca, George Corbu, Mihai Stănescu, Alexandru Mironov, Sorin Roșca Stănescu, Corneliu Berbente, Dan Lupescu, Lucia Olaru Nenati, Efim Tarlapan, Daniela Vlădescu, Florian Chelu Madeva, Mircea Vintilă. Premiile festivalului poartă numele unor personalități locale: Marele premiu „George Ranetti”, Premiul „Grigore Tocilescu”, Premiul „Agatha Bacovia”. Numele festivalului provine de la o satiră politică omonimă scrisă de George Ranetti, născut la Mizil. La ediția a V-a gazdele au instituit premiul „Patriarhul Festivalului” atribuit scriitorului Corneliu Leu. Tot atunci au fost inaugurate trofeele „Romeo la Mizil” și „Julieta la Mizil” acordate participanților care s-au distins prin frumusețe. Înscrierile au început pe 30.09.2012 și continuă până pe 30.12.2012. La ediția a V-a, de anul trecut, au participat 665 de concurenți la ambele secțiuni. La prima ediție au fost prezenți 37 de concurenți. Cei care doresc să participe se pot înscrie pe site-ul www.romeojulietalamizil.ro. (S.LUCACI)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI