N-au putut-o coti pe după cireș. Tocmai fuseseră prinși cu el în căruță

Marți, de la 5 la 7, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești și ai Postului de poliție Pătrăuți, împreună cu lucrători din cadrul OS Pătrăuți, au organizat și efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, ocazie cu care au depistat, pe DJ 208V, de pe raza comunei Pătrăuți, 3 persoane de sex bărbătesc, care se deplasau fiecare cu câte un atelaj hipo încărcat cu material lemnos.
 

După ce s-au legitimat și și-au declinat calitatea, polițiștii le-au solicitat celor 3 persoane actele, stabilind că este vorba de Sorin R., de 28 de ani, Marinel H., de 13 ani, și Beniamin S., de 18 ani, toți din localitate. Când să prezinte… docomentele de proveniență și însoțire a materialului lemnos, aceștia au declarat verbal, adică pe gură, că nu au… în deținere așa ceva. Drept care, li s-a solicitat oficial să-i însoțească pe polițiști la sediul OS Pătrăuți, în vederea clarificării situației. Procedându-se la efectuarea unui calcul preliminar a valorii materialului lemnos aflat în cele 3 atelaje hipo, împreună cu reprezentanții O.S. Pătrăuți, s-a stabilit că este vorba despre lemn de foc, de esență cireș, în căruța lui Sorin R. fiind găsiți circa 0,5 mc, în cea a lui Marinel H. – aceeași cantitate, iar în cea a lui Beniamin S. – 0,25 mc. S-a luat măsura sancționării contravenționale a celor 3, conform art. 19 al. 1 lit. b din Legea 171/2010, cu amendă în valoare de 4000 lei, pentru lipsa documentelor de proveniență, totodată materialul lemnos fiind predat la OS Pătrăuți, în vederea efectuării calculului valoric, în urma căruia se vor dispune măsurile legale, respectiv întocmirea unui dosar penal sau aplicarea unei contravenții, informează IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: