Arestări la Botoșani, precauție la Suceava

> Constantin și Liviu Conțac sunt proprietarii firmei care se ocupă de întreținerea drumurilor județene sucevene > CJ Suceava urmează să discute cu reprezentanții firmelor din asociere, pentru a preîntâmpina eventuale dificultăți, la sosirea iernii, pe drumurile județului În vederea evitării unor evenimente nedorite legate de blocarea circulației autovehiculelor sau izolarea unor localități din județul Suceava, în condițiile în care perioada de iarnă se apropie, conducerea CJ Suceava a solicitat o întâlnire cu reprezentanții firmelor asocierii ce asigură întreținerea drumurilor din județ. Într-un comunicat de presă, CJ Suceava arată că demersul a fost făcut în urma condamnării la închisoare cu executare a lui Constantin Conțac și a fiului acestuia, Liviu, principalii acționari ai Transporturi Auto SA Botoșani, liderul asocierii de firme care asigură întreținerea drumurilor din județ.
 

„Discuțiile se vor axa pe capacitatea de intervenție și modul de organizare a bazelor de deszăpezire, asigurarea cu material antiderapant, a utilajelor specifice de intervenție și a personalului deservent”, precizează sursa citată. Totodată, se menționează că în cazul în care se vor constata disfuncționalități în modul de organizare și în ceea ce privește dotarea cu utilaje, se va conveni asupra modului de soluționare fie prin preluarea unor trasee de firmele din asociere, fie prin subcontractarea unor părți din contract către alte societăți, care fac dovada capacității de intervenție pe perioadă de iarnă. „Pentru verificarea soluției adoptate, se va constitui o comisie la nivelul Consiliului Județean care va inspecta fiecare bază de deszăpezire privind dotarea tehnică și stocurile de nisip și sare”, se mai arată în comunicat. Demersul inițiat de CJ Suceava este de a se asigura că circulația pe drumurile pe care le are în administrare se va desfășura în bune condiții, astfel încât locuitorii județului să nu fie afectați de ninsorile din această iarnă. În comunicatul de presă, CJ Suceava precizează că prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a încheiat în anul 2010 un acord-cadru privind lucrările de reparație și întreținere a drumurilor județene, pe o perioadă de 3 ani, cu o asociere formată din 5 firme, liderul asocierii fiind Transporturi Auto SA Botoșani. Polițiștii botoșăneni au pus în executare, miercuri seara, mandatele de executare a pedepsei cu închisoare emise în cursul zilei de Tribunalul Brașov pe numele lui Constantin și Liviu Conțac. Fostul președinte al CJ Botoșani, Constantin Conțac, și fiul său, Liviu Conțac, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în 2008, iar miercuri au fost condamnați de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, efectuarea de operațiuni financiare în stare de incompatibilitate, spălare de bani și fals în declarații. Cei doi sunt proprietarii firmei Transporturi Auto SA Botoșani care a câștigat, în 2010, ca lider de asociere, întreținerea rețelei de drumuri județene din Suceava pe o perioadă de 3 ani. Transporturi Auto SA Botoșani a câștigat și licitația organizată pentru deszăpezirea drumurilor naționale aflate în administrarea Secției Suceava a CNANDR, dar contractul nu a fost încă semnat întrucât licitația a fost contestată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: