Din cele 52 de unități de învățământ din județ cu datorii la firmele de construcții

5 școli au primit somație să plătească

> În capul listei se află Școala Capu Câmpului, cu o datorie totală de 1.398.548 lei, din care aproape 670.000 reprezintă penalități
 

Peste 50 de școli din județ au datorii la firme de construcții pentru anumite lucrări executate și neplătite, datorii cuprinse între 20.000 și 650.000 lei. Iar 5 dintre ele au fost somate să și le plătească, informează Inspectoratul Școlar Județean Suceava, prin vocea purtătoarei de cuvânt Laura Hacman. În fruntea datornicilor se află Școala Capu Câmpului, cu o datorie totală de 1.398.548 lei, din care aproape 670.000 reprezintă penalități, sentința de plată fiind dată de Curtea de Apel Suceava. Urmează Școala Păltinoasa, cu o datorie de 180.875 lei, această școală primind „o notificare pentru conciliere”, a precizat insp. Laura Hacman. Școala Neagra Șarului are o somație de plată de 116.650 lei, iar Școala Cotârgași, orașul Broșteni, a primit somație și titlu executoriu pentru o datorie de 109.089 lei. Pentru plata datoriei de la Școala Vicov de Sus, în valoare de 99.817 lei, s-a emis somație prin sentința civilă a Judecătoriei Rădăuți, somație aflată încă la executor. Reamintim că în județul Suceava sunt 97 de astfel de obiective de investiții cu lucrări sistate, aflate în diferite stadii de execuție, din cauză că Ministerul Educației n-a alocat niciun ban în anul financiar 2012. Pentru finalizarea lor ar fi nevoie de 148 de milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: