PRM Suceava cere desființarea consiliilor de administrație

Legea privind funcționarea societăților comerciale, componența și desemnarea membrilor consiliilor de administrație ale acestora ar trebui modificată, este de părere președintele organizației județene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei.
 

Șeful peremiștilor suceveni a declarat, într-o conferință de presă, că respectivele structuri și-au dat dovada ineficienței, exemplu fiind falimentarea marilor companii naționale. Acatrinei consideră că respectivele consilii de administrație sunt o formă de „căpușare”, fiind „populate” cu nespecialiști, numiți pe criterii politice și pe care partidele îi răsplătește pentru obediența lor. Mai mult, arată Gheorghe Acatrinei, fiind o adevărată sinecură, o sursă de venituri mari, sigure și nemeritate, niciunul dintre factorii politici nu au venit cu vreo inițiativă de tăiere a acestora. „Cred că legea care prevede desemnarea de reprezentanți în consiliile de administrație ar trebui revăzută. Statul trebuie să găsească alte metode de conducere eficientă și nu pe acești reprezentanți, care nu sunt altceva decât un fel de căpușă, care se înfruptă din banii unităților economice. Unii dintre aceștia nici măcar nu au pregătirea necesară pentru a contribui așa cum trebuie la activitatea acestor societăți. Există oameni în consiliile de administrație care încasează, de pe la câte unități sunt, chiar și 100 de milioane de lei vechi pe lună” declară Acatrinei. Liderul județean al PRM a făcut referire la societatea de termoficare Termica Suceava care are o situație economică grea și, cu toate că este în prag de faliment, membrii conducerii și cei ai consiliului de administrație încasează remunerații și, respectiv, indemnizații de ședință destul de consistente. „Într-o asemenea situație se află și Termica Suceava, unde membrii consiliului de administrație iau și zeci de milioane de lei vechi pe lună. Aceștia sunt plătiți cu o cotă din salariul directorului unității, pe care, membrii consiliului de administrație aprobându-l, sunt interesați să-l voteze cât mai mare, ca să-și umple, și ei, cât mai mult buzunarele” mai opinează Gheorghe Acatrinei, adăugând că o soluție ar fi contractele cu clauze ferme de eficiență sau introducerea mult vehiculatului management privat al companiilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI