„Bucovina este acum o marcă”

> Otto Hallabrin, directorul Institutului „Bukowina” din Augsburg, a primit ieri diploma de cetățean de onoare al județului Suceava > Gavril Mîrza, fost președinte al CJ, a primit medalia CR Schwaben, din partea președintelui Jürgen Reichert
 

Gavril Mîrza

Jurgen Reichert


Otto Hallabrin

Directorul Institutului „Bukowina” din Augsburg, Otto Hallabrin, a primit, ieri, diploma de cetățean de onoare al județului Suceava și a declarat, în cadrul unei dezbateri la împlinirea a 15 ani de la semnarea parteneriatului Suceava–Schwaben, că acesta este un parteneriat unic în Europa. „Nu cunosc nicio regiune care a creat, printr-un parteneriat, o marcă. Bucovina este acum o marcă. În Augsburg este și o stație de tramvai Bucovina, iar oamenii aud numele Bucovina când se anunță stația”, a spus Hallabrin. El a subliniat că a crea o marcă este costisitor, costă milioane de euro, dar că prin acest parteneriat s-a creat o marcă cu foarte multă muncă și nu foarte mulți bani. „Este un parteneriat viu. În spatele proiectelor stau oamenii”, a spus directorul Institutului „Bukowina”. El a arătat că prin acest parteneriat sute de oameni din Schwaben au venit în județul Suceava în fiecare an, dar că au venit și cei din regiunea parteneră Mayenne. „Nu cred că un elev din Mayenne sau din Schwaben venea singur, fără părinți, în Suceava. Noi am facilitat aceste vizite și ei au venit la Suceava, iar când s-au întors acasă au vorbit despre ce este în Suceava. Ei sunt transportatorii de informație pozitivă”, a spus Hallabrin. Totodată, el a arătat că în acești ani de cooperare între Suceava și Schwaben, în urma întâlnirilor, cei care au colaborat inițial instituțional au devenit prieteni și se vizitează și vorbesc unii cu alții. „Acesta este marele câștig” a mai spus Hallabrin. În cadrul aceleiași întâlniri, președintele regiunii Schwaben, Jürgen Reichert, i-a oferit fostului președinte al CJ Suceava, Gavril Mîrza, inițiatorul parteneriatului, medalia Consiliului Regional Schwaben. El a spus că membrii Consiliului Regional Schwaben au votat, cu unanimitate, acordarea acestei distincții lui Mîrza. La rândul său, Gavril Mîrza a spus că istoria celor 15 ani de relații între Suceava și Schwaben a fost încărcată de evenimente și a amintit de momentele în care se întâlnea cu președintele regiunii Schwaben de la acea vreme, Georg Simnacher, anterior semnării parteneriatului, și de modul în care s-a ajuns la acest acord. „Ce am parafat în 1997 a fost un lucru foarte bun. Suceava are multe parteneriate, dar cea mai bună funcționare și cel mai consistent parteneriat este cu Schwaben”, a spus Mîrza, care a subliniat că actualul președinte al regiunii bavareze a oferit adevărate lecții privind modul de gestionare a problemelor din domeniul protecției sociale și că s-a implicat, inclusiv material, și a făcut mult bine sucevenilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: