Broderii tradiționale românești pe cale de dispariție

> În noiembrie, expoziții atelier la București, Suceava și Arad
Expoziții atelier cu tema „Motive grafice în broderia tradițională românească și tehnici moderne de redare” vor fi deschise, în această lună, în muzee din Suceava, București și Arad, în cadrul unui proiect desfășurat de portalul Meșteșugari Români, sprijinit de Administrația Fondului Cultural Național.
 

Prima prezentare a expoziției este programată a se vernisa pe 3 noiembrie, la Muzeul Național al Țăranului Român din București, iar la Suceava, expoziția va ajunge pe 10 noiembrie, la Muzeul Etnografic, Hanul Domnesc din cadrul Muzeului Bucovinei. „Expozițiile atelier de pe parcursul lunii noiembrie vor evidenția, în primul rând, motivele grafice specifice broderiei tradiționale românești, influențe, stiluri de cusături, tipuri de țesături și suporturi specifice fiecărei regiuni a țării” transmite Muzeul Bucovinei. Aflăm că, prin aceste expoziții, vizitatorii pot afla detalii despre motive grafice specifice broderiei tradiționale românești, cum se confecționează o ie tradițională pas cu pas și chiar cum poți broda acasă, cu ajutorul unui laptop și al unei simple mașini de cusut cu modul de brodare. Totodată, mai pot fi aflate informații despre promovarea și comercializarea unor astfel de produse. Expozițiile atelier cu tema „Motive grafice în broderia tradițională românească și tehnici moderne de redare” sunt considerate a fi foarte importante pentru publicul larg, în contextul în care broderia, ca preocupare în timpul liber, este pe cale de dispariție, la fel și motivele grafice tradiționale românești. Expozițiile atelier își mai propun să promoveze debutul artistic, încurajând și inițiind artiștii să abordeze broderia tradițională cu ajutorul tehnicilor moderne. Ni s-a precizat că proiectul are ca obiectiv și sporirea capacității organizaționale a artizanilor, cărora le sunt puse la dispoziție un portal de comunicare și o platformă de comercializare a creațiilor proprii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: