Zilele Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir”

Devenite an de an o tradiție, Zilele Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, desfășurate sub patronajul spiritual al voievodului moldav și al Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir, au reunit și de această dată, pe 26 octombrie a.c., foste și actuale cadre didactice ale colegiului, alături de elevii care s-au remarcat din băncile instituției de învățământ, într-o suită de manifestări.
 

„Vedem alături colegi care s-au dăruit o viață întreagă școlii și colegi care și în acest moment slujesc școala noastră” – și-a întâmpinat auditoriul prof. Corneliu Romașcu, directorul coordonator al colegiului, care i-a prezentat și pe invitați, prof. Gabriela Scutaru, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, precum și pe principalii parteneri de practică ai colegiului, Mirela Adomnicăi, director al AJOFM Suceava, și Irina Ioanițoaia, director al BCR Suceava. Elevii de clasele IX-XII care s-au remarcat prin rezultate de excepție la diverse discipline de învățământ prevăzute în programa școlară și profesorii coordonatori au primit din partea conducerii colegiului diplome de excelență. Un sobor de trei preoți a ținut un Te Deum pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra colegiului și o slujbă de pomenire pentru cadrele didactice care au trecut în cealaltă lume, inclusiv pentru patronul spiritual, Dimitrie Cantemir. A fost sfințită și Baza de practică pentru calificarea în meseria de „coafor-stilist” și sala de sport a colegiului, ultima fiind reabilitată, ca și terenul de sport adiacent, din fondurile acordate de Primăria Suceava și din fondurile școlii, după cum am aflat de la titularul catedrei de sport, prof. dr. Lazăr Tipa. Insp. școlar adjunct Gabriela Scutaru a subliniat că instituția își respectă frumoasele tradiții, ea remarcând că s-a păstrat vechea sintagmă de „Zilele liceului”. „Mă bucură să revăd foști colegi de cancelarie din primul meu an de activitate de la catedră” – a mărturisit ea. Manifestările au continuat la Casa de Cultură a Sindicatelor cu Balul bobocilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: