Nici săptămâna trecută

Rujeola și meningita nu s-au potolit

În ultimele 3 zile, 7 elevi de la Școala Generală Izvoarele Sucevei și Școala Brodina de Sus au fost diagnosticați cu rujeolă și internați la spitalele din Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, informează Direcția de Sănătate Publică Suceava.
 

De la începutul evoluției focarului de rujeolă la școala din Izvoarele Sucevei și până în prezent au fost internați 28 de elevi la Secția de Boli Infecțioase din Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, 5 cazuri fiind internate în ultimele 3 zile. Focarul de rujeolă de la școala din Brodina de Sus numără, în total, 17 cazuri, 2 elevi fiind internați în ultimele 3 zile. Și alte persoane din județul Suceava au fost diagnosticate cu rujeolă și internate în ultima săptămână, potrivit DSP Suceava. Dacă până săptămâna trecută erau 640 de cazuri raportate de la începutul anului 2012, în zilele următoare focarul număra 693 de cazuri de rujeolă. Nici meningita acută virală nu a stat pe loc, în săptămâna 22-28 octombrie 5 pacienți cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani fiind internați în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Suceava. Este vorba despre 4 copii de 5-9 ani, care frecventează Grădinița „Așchiuță” din Șcheia, școlile generale din Dumbrăveni și Bogdănești, Școala Generală Nr. 2 din Gura Humorului și un tânăr de 18 ani din Verești, elev la Colegiul Economic din Suceava. Numărul total al cazurilor de meningită din focarul care evoluează de la 31 mai a ajuns la 358.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI