Păcăleală de toamnă

Sărbătoare de toamnă… Îndeobște, marcată în noaptea de 31 octombrie, dar odată „importată”, conform principiului slobod și șubred al celor (scuzați, vă rog!) fără de niciun fel de reazem, potrivit căruia ce-i al altora e bun, ce-i al nostru (dar ce-i al nostru?!!) nu-i, de câteva zile se tooot sărbătorește Halloween. Undeva, într-un fond cultural comun, poate că o (con)simțim, însă de niște ani ne-a invadat de-a dreptul. Până la un punct, e de înțeles ce-i de înțeles.
 

L.D. CLEMENT

Bunăoară că negoțul de toate felurile prin „evenimente” trăiește, iar înaintea unei seri anume de toamnă, rece, ploioasă, neguroasă, nu bostanii deveniți felinare de speriat pe cei mai slabi de înger contează, nu contează nici copiii atârnați de cei mari, mereu cerându-le daruri, ci costumațiile și accesoriile din ce în ce mai costisitoare, petrecerile, bonurile de casă, facturile. Însă și aceasta este o ipoteză ce poate sau nu poate fi probată. De noi depinde. În magazine, în cluburi etc. Dar îmi spun că nu tocmai în școală (în școala noastră), unde măcar cu măsura conform-europeană a diversității și multiculturalității ar fi bine să nu se îngroape, sub un strat gros și greu de frunze gata a mucegăi, fondul superb al locului pentru niște povești străine… La urma-urmei, ideea e ca, atunci când vezi în întuneric bostanul luminând printre dinții zimțați (ce-ți spune ție Lanterna lui Jack?) să nu te sperii, ci să zici că-i doar păcăleală…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: