Vicepreședintele PDL Suceava, Vasile Ilie, propune:

Facilități pentru dezvoltarea și încurajarea turismului balnear în zona Cacica

Vicepreședintele PDL Suceava, consilierul județean Vasile Ilie, consideră că turismul balnear trebuie să fie dezvoltat în special în județul Suceava și propune ca cei care fac investiții în astfel de activități să beneficieze de facilități fiscale.
 

Vasile Ilie

El consideră că este important ca turismul balnear, formă de turism care a fost neglijată în ultimii 20 de ani, să fie sprijinită să se dezvolte, ceea ce va face ca anumite localități din țară, unde astfel de activități se practică, să poată să se dezvolte folosind resursele naturale și să fie aliniate la standardele interne și internaționale. Vasile Ilie a exemplificat cu situația comunei Cacica, care ar trebui să fie o stațiune turistică balneară de interes național, urmând să fie apoi inclusă cu prioritate în programele anuale de promovare turistică, în cele de dezvoltare a produselor turistice și în cele de dezvoltare a infrastructurii generale. El a spus că despre calitățile terapeutice ale apelor sărate de la Cacica se vorbește de foarte mult timp, dar că încă nu sunt puse în valoare la adevăratul potențial, majoritatea celor care vin aici făcând-o la sugestia unor cunoștințe. Consilierul județean a arătat că există investitori interesați în dezvoltarea de baze de tratament în Cacica, dar că este nevoie ca în această localitate să fie construite și facilități de cazare și de alimentație publică. În vederea sprijinirii investitorilor atât în ceea ce privește baza de tratament, cât și a pensiunilor sau hotelurilor în zonă, Vasile Ilie consideră că este necesară încurajarea acestora prin acordarea de facilități fiscale pe o perioadă determinată. El a spus că, după ce va fi ales deputat, va depune o inițiativă legislativă prin care firmele ce fac investiții în dezvoltarea unor zone cu potențial balnear să beneficieze de scutiri la plata taxelor și impozitelor, în funcție de valoarea și destinația investiției respective. „Ideea este să atragem fondurile spre localitățile cu potențial mare de dezvoltare, iar Cacica este o astfel de localitate care poate deveni în scurt timp o stațiune balneară importantă” a spus Vasile Ilie. Vicepreședintele PDL Suceava susține că, pentru a oferi mai multă siguranță investitorilor, Cacica ar putea să fie declarată stațiune turistică balneară de interes național, cu derogări de la legislația actuală, tocmai pentru a o include în programele naționale de promovare turistică. „Dezvoltarea localității și atingerea normelor pentru a deveni stațiune se face de la sine, în timp. Consider însă că ar fi benefic atât pentru Cacica, dar și pentru județ, ca aceasta să fie stațiune într-un timp mai scurt pentru că se va crea o nouă zonă turistică importantă”, a mai declarat Vasile Ilie. El a arătat că, în prezent, Cacica are deja un nume, dar că va trebui ca numărul de turiști să crească și prin construcția a cel puțin 600 de locuri de cazare în pensiuni și hoteluri și să fie făcute investiții și în infrastructura de utilități și drumuri. Vasile Ilie a mai spus că în Cacica va putea, totodată, să fie promovat și turismul religios, ținând cont că în localitate există Basilica Minor, care este loc de pelerinaj marian pentru catolici.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI