Inspectorii de muncă au depistat 11 lucrători la negru

La 110.000 lei se ridică valoarea amenzilor aplicate luna trecută de către inspectorii de muncă suceveni. Pe linia relațiilor de muncă, în luna anterioară, aceștia au făcut 301 controale, prilej cu care au aplicat 198 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 144.300 lei.
 

Inspectorul-șef adjunct de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Grigore Duciuc, spune că, în timpul verificărilor, s-a descoperit că 6 angajatori aveau la muncă persoane fără forme legale de angajare, în această situație aflându-se 11 lucrători care nu semnaseră contracte individuale în formă scrisă, anterior începerii raporturilor de muncă. Pe durata verificărilor, inspectorii de muncă au depistat multiple deficiențe în domeniul relațiilor de muncă. Printre nereguli, șeful adjunct al ITM a enumerat netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență a salariaților, neanunțarea modificărilor intervenite în registrul general de evidență a salariaților, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal și nerespectarea reglementărilor referitoare la timpul de muncă și cel de odihnă. Patronii se mai fac „vinovați” de ignorarea dispozițiilor legale privitoare la obligația de a ține evidența orelor prestate de fiecare salariat, neîntocmirea regulamentului intern, neaducerea acestuia la cunoștința salariaților, precum și de neîntocmirea dosarelor personale pentru salariați. În luna septembrie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au efectuat un total de 684 de controale, din care 301 în domeniul relațiilor de muncă și 383 în domeniul securității și sănătății în muncă. Pentru deficiențele constatate au fost date 332 de amenzi, însumând 218.800 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: