Situație dramatică

Primăria Suceava a pierdut două treimi din muncitori

> Cimitirul „Pacea” mai are doar un paznic, din patru, câți sunt necesari, cauza exodului constituind-o salariile mici, de 500-600 de lei net pe lună
 

Primăria municipiului Suceava caută lucrători. Însă nu înseamnă că s-a dat liber la angajări, ci, mai degrabă, că Primăria este forțată să facă acest demers după ce foarte mulți dintre salariați au renunțat să mai lucreze la direcțiile din subordinea executivului. Astfel, potrivit reglementărilor legale aprobate pe vremea Guvernului Boc, angajarea unei noi persoane în cadrul administrației publice se poate face doar după plecarea altor 7, Primăria comunicând locurile de muncă vacante la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). „Din cauză că au plecat mai multe persoane, există acea paritate de 7 la 1, adică au plecat 7 persoane și se poate angaja doar una singură”, declară primarul Ion Lungu. Edilul-șef sucevean spune că starea de fapt poate fi calificată drept una dramatică, Direcția Domeniului Public fiind părăsită în timp de două treimi din numărul inițial de muncitori la spații verzi. Principala cauză a exodului de personal o constituie salariile mici, mulți dintre angajații contractuali ai Primăriei având câștiguri lunare de numai 500-600 de lei net. O situație deosebită se întâlnește la Cimitirul „Pacea”, care mai are doar un paznic din patru necesari. „La Spații verzi, așa după cum se știe, noi am avut vreo 300 de salariați, iar astăzi, mai avem doar 100. Sunt situații chiar dramatice, spre exemplu, la paza cimitirului Pacea, din patru paznici a mai rămas doar unul. Salariile fiind foarte mici, oamenii pleacă, refuzând să lucreze pentru acestea”, a precizat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: