Comunicat de presă

Contract colectiv de muncă pus în aplicare

Filiala Suceava a CNS ,,Cartel ALFA” a fost informată de Sindicatul Județean al Angajaților din Asistența Socială și Protecția Copilului că, în urma demersurilor făcute la nivel local și național, a fost primit ,,acceptul” Consiliului Județean Suceava de a pune în aplicare Contractul Colectiv de Muncă încheiat la nivel de județ.
 

Menționăm că, datorită demersurilor făcute de acest sindicat, de prevederile CCM vor beneficia toți angajații D.G.A.S.P.C. Suceava. Săptămâna trecută, în data de 17.10.2012, la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale a avut loc o întâlnire de lucru între ministrul delegat pentru dialog social, dl Marian Liviu Pop, și conducerea Federației Naționale PRO.ASSIST. Din partea județului Suceava a participat dna Sonia Cuseac, vicepreședintă a federației menționate și președinte executiv al S.J.A.S.P.C. Suceava. Au fost discutate problemele cu care se confruntă asistența socială la nivel local și la nivel național: deblocarea posturilor, standardele de cost, îmbunătățirea cadrului legislativ cu privire la salarizarea în sistemul de asistență socială și protecția copilului, reglementarea drepturilor de natură salarială privind profesia de asistent maternal profesionist, uniformizarea/respectarea drepturilor de natură salarială privind sporurile și plata zilelor lucrate în weekend și sărbătorile legale – acordate/ neacordate în sistemul de asistență socială pentru toate categoriile socio-profesionale, îmbunătățirea condițiilor de lucru prin creșterea/ sporirea rolului factorilor de decizie privind respectarea drepturilor salariatului în ceea ce privește sănătatea și securitatea muncii precum și solicitarea începerii negocierilor privind Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel de Asistență Socială. (TRAIAN PĂDUREȚ, președinte Filiala Suceava a CNS ,,Cartel ALFA”)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: