oKilă peste tot

Cât de (in)competenți pot fi magistrații ?

Am auzit de mai multe ori vorbindu-se de (in)competența unora dintre cei puși să împartă dreptatea, mai ales prin spațiul carpato-danubiano-pontic. Cu toate astea nu prea am vrut să dau crezare așa-ziselor cârcoteli.
 

Asta până când, mai deunăzi, un amic mi-a arătat o adresă cât se poate de oficială către un anumit birou notarial din târgul reședință de județ prin care Judecătoria Fălticeni solicita toată documentația care a stat la baza întocmirii unui contract de vânzare-cumpărare autentificat prin 1993. Toate bune și frumoase până aici. Numai că semnatarii adresei au uitat, dacă or fi știut vreodată, că respectivul birou nu mai funcționează de 10 ani. Mai mult, conform Legii notarilor publici, după desființarea notariatelor de stat în noiembrie 1995, niciun notar în funcție nu a plecat acasă cu dosarele instrumentate de-a lungul carierei, ci le-a predat judecătoriilor de resort. În concluzie, amintitul contract fiind făcut la notariatul de stat, chiar dacă cel care l-a întocmit a devenit ulterior notar public, acesta din urmă n-are cum să dețină hârțogăraia cu pricina. Iar în acest caz, mă întreb și eu ca prostul: când sunt puși unii în anumite funcții pe la judecătorii li se cere oare să cunoască și legislația?!?

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: