În unele unități școlare

Cadre didactice pe mai multe discipline

În unele unități școlare din județul Suceava, izolate sau unice la nivel de localitate, în anul școlar trecut au existat cadre didactice care au susținut ore la mai multe discipline în detrimentul calității actului educațional, recunoaște șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. Gheorghe Lazăr.
 

Normele acestor cadre didactice nu au putut fi completate cu ore suficiente în aceeași specialitate, de aceea a fost nevoie să fie constituite din mai multe discipline. Inspectorul general arată însă și o parte plină a paharului, prin aceea că această situație a determinat „o creștere a interesului personalului didactic pentru participarea la diferite forme de conversie profesională”. Astfel, 134 cadre didactice au urmat cursuri de conversie profesională. Pe de altă parte, șeful IȘJ a mai menționat că în anul școlar precedent au fost asigurate condițiile necesare pentru evoluția în carieră a cadrelor didactice, concretizate în special în pregătirea și participarea la examenele de definitivat și grade didactice în învățământ, desfășurate în această vară. Astfel, s-au înscris 245 cadre pentru gradul II, 270 cadre pentru gradul I, iar 9 cadre au echivalat examenul de doctorat cu gradul I. În ce privește examenul de definitivat, conform noilor metodologii, el a fost organizat în premieră la nivel de IȘJ, fiind 208 participanți.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: