Rădăuți

Un elev de 9 ani, bătut la școală două zile la rând

> Băiatul a fost agresat de doi elevi în incinta școlii, dar cadrele didactice nu au sesizat poliția în niciunul din cazuri > Școala din Rădăuți nu dispune de paznici
 

F.V., un elev de 9 ani, dintr-o școală din municipiul Rădăuți, a ajuns vineri la spital, după ce două zile la rând primise o dată un scaun în cap de la un elev de 9 ani, și a doua zi un picior în burtă de la un alt elev, de 14 ani. Copilul a venit la spital cu traumatism cranio-cerebral, o leziune la ochiul drept și dureri abdominale, spitalul fiind cel care a sesizat poliția în legătură cu aceste fapte. Copilul a povestit că prima altercație s-a petrecut miercuri dimineață, la ora 10, în timpul orelor de curs, când R.M. a luat un scaun și l-a lovit în cap. De această primă violență în școală au luat cunoștință atât învățătorii celor doi elevi, cât și conducerea școlii, dar nimeni nu a anunțat poliția. Copiii au fost avertizați verbal, urmând ca azi R.M. să vină cu un părinte, pentru discuții, la directorul școlii. Pe 18 octombrie, F.V. a intrat în clasă, după pauza de la ora 10, acuzând dureri abdominale. Ce se întâmplase… Pe terenul de sport al școlii, în pauză fiind, F.V. a primit un picior în abdomen de la un alt elev, de clasa a șaptea, R. D., de 14 ani. Deși copilul a fost trimis la spital pentru investigații, iar subiectul “violența în școli” este la ordinea zilei în ultima perioadă, cadrele didactice nu au anunțat poliției nici cea de a doua agresiune petrecută în incinta unității. În cauză se efectuează cercetări față de R.M. și R.D. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lovire sau alte violențe”, urmând ca după examinarea medico-legală să se dispună procedural. Conform informațiilor primite de la IPJ Suceava, Școala din Rădăuți nu dispune de paznici, ci doar de sistem de supraveghere video, dar degeaba, pentru că în zilele în care s-au petrecut conflictele, nu funcționa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: