La USV, în fiecare seară din această săptămână

Festivalul Kino+ cu premiere cinematografice rusești

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava găzduiește, începând de astăzi și până pe 28 octombrie, „Săptămâna Kino+ a premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din Suceava”.
 

Potrivit organizatorilor, în fiecare seară, începând cu ora 19.00, vor putea fi urmărite gratuit „creații de excepție ale tinerei generații de regizori ruși traduse și subtitrate de studenții Universității din București”. Astăzi este programată proiecția filmului de animație de scurt metraj „Lavatory lovestory” din 2006, film nominalizat în 2009 la Oscar pentru cel mai bun film străin, urmat de „Ultimul canton” – Globul de aur pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină”. Urmează „Gambitul turcesc”, „Povestea cosmosului meu”, „Bunica Tosia”, „Credința”, „Georg”, duminică manifestarea „Efect de seră”. Proiecțiile vor avea loc concomitent la Iași, Suceava și Bacău. Evenimentul face parte din cea de-a doua ediție a Festivalului de film rusesc Kino+, proiect inițiat de Universitatea din București, în parteneriat cu Comunitatea Rușilor Lipoveni din România și cu Rețeaua de cultură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: